Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:
Allahü teâlânın dinine hizmet, her zaman büyük ibadettir. Ama ortalığın perişan, kötü yayınların çok olduğu bir zamanda ufak bir hareket, çok sevap kazandırır.
Cenab-ı Hak İslamiyet’i kullarına, hem dünyada hem âhirette rahat etsinler diye göndermiştir. İslamiyet mıknatıs gibidir. Kalbinde cevher olanları kendisine çeker. Fakat bu demir cevherleri, toz toprak ile saman çöpleri ile karışıktır. Mıknatısın gezdirilmesi lazımdır ki, cevher parçaları o mıknatısa takılsın ve kurtulsun. Eğer mıknatıs gezdirilmezse, yani Ehl-i sünnet âlimlerinin yazıları ve sözleri, kitap, gazete, radyo, TV, internet gibi vasıtalarla insanlara ulaştırılmazsa, bunun için gece gündüz çalışılmazsa, bu insanlar nasıl kurtulacak? O mıknatısı gezdirmeyenler, İslamiyet’i yaymak için uğraşmayanlar, âhirette nasıl hesap verecekler? Müslümanlıktan mahrum kalanların da bir hakkı vardır. Bu kul hakkından kurtulmak için her müminin dinimizi yaymak için gayret göstermesi lazımdır. Peygamber efendimiz buyuruyor ki:
(Allahü teâlâ Cebrail aleyhisselama, “Git filan şehri yerin dibine geçir” diye emretti. Cebrail aleyhisselam, “Yâ Rabbî, bu şehirdeki filanca kulun sana bir an isyan etmedi. Hep itaat ve ibadet ediyor” deyince, Cenâb-ı Hak, “Onu da beraber geçir! Zira günah işleyenleri görünce bir kerecik yüzünü değiştirmedi” buyurdu.)
İslamiyet’in iki esası vardır. Birincisi öğrenmek, ikincisi de öğrendiğini öğretmektir. Öğrenmeyen Cehenneme gider, çünkü cehalet, hele bu zamanda, hiç özür değildir. Öğretmeyen de Cehenneme gider. Çünkü eğer bizden öncekiler, biz yanmayalım diye canlarını, mallarını ve istirahatlerini feda ederek İslamiyet’i bize öğretmeselerdi, biz bugün Müslüman olmazdık. Bize İslamiyet’i öğretenlerin, üzerimizde büyük hakları vardır. Eğer biz de, bu emaneti bizden sonrakilere ulaştırmayıp cezaya müstahak olursak, bizi kim kurtarır?
İslamiyet’i öğretmeye, (Emr-i maruf) denir. Kendimiz için yaptığımız bütün ibadetlerin sevabı ve Allah yolunda malla, canla yapılan cihadın sevabı, emr-i maruf sevabı yanında, deryada bir damladır.